Névnapi ajánlat

Untitled Document

Navigátor cinkék:)

Lelkes hozzászólások

  • seepheerd: Ekkor csöngettek. A lelkileg meggyötört Mikulás ajtót nyitott. Az ajtóban egy Angyalka állt, kissé részegen, és azt mondta: - Itt a kibaszott fád, dugd fel ma... (2018.12.10. 19:49) Miért húzunk angyalkát a karácsonyfa tetejére?
  • bandigyerek: ez szerintem hülyeség, ez egy henteslegényről szól, aki elunja a mészárlást, és úgy dönt, beáll sajtkészítőnek. ha mégsem erről szól akkor ez csak egy kódolt ... (2011.12.08. 17:59) Boci boci tarka - verselemzés
  • Ilkamilka: @Mária: Egyetértek! (2011.07.14. 09:02) Kell rá műanyag tappancs?
  • Gábrosz: egy picit eltúlzott változatban is elkészült: gabrosz.szentjanosbogar.hu/kepek/vicc/noigondolkodas.html (2011.06.10. 00:50) A női gondolkodás
  • Tower13: Kár... De így van... Remélem nem baj, de kissé lenyúlom a szöveget és terjesztem. Hátha tanulnak belőle.. De nem mint a sajátomat (2011.04.28. 12:57) Akik 1982 előtt születtek...
  • Utolsó 20

Tréfás pólók

tRéfáS(S) hírek - RSS

2009.04.01. 00:00 www.trefagyar.hu

A 10 legdurvább április tréfa

Címkék: aktuális április tréfa tréfás április 1 április bolondja áprilisi tréfa tréfagyár

Az emberi hülyeség határtalan! A népbutítás pedig sokszor kollektív elmebajt okoz! Nézzük a 10 legnagyobb tréfát, amit tömegeken hajtottak végre!

Spagetti szüret Svájcban

1957. április 1-jén a BBC Panoráma című hírmagazinja a következő bejelentést tette: az enyhe tél és a rettegett spagettizsizsik kiírtása miatt a svájci farmereknek örvendetesen dús spagetti-termésben lehetett részük. A híradást döbbenetes felvételekkel illusztrálták, amelyeken svájci parasztok spagetti-kötegeket húztak le a fák ágairól. A riportban a bámészkodók köréből is többeket megszólaltattak, akik a látvány hatására rendre azt tudakolták, hogy hogyan nevelhetnének saját maguk számára is spagetti-fákat. A BBC munkatársai diplomatikusan csak ennyit válaszoltak: „ültess egy kis darab spagettit egy adag paradicsomszószba és reménykedj a sikerben!” 

Színes TV svéd módra

1962-ben még csak egy TV-csatorna létezett Svédországban, az is fekete-fehérben sugározta a műsorait. Az állomás technikai szakembere, Kjell Stensson április 1-jén megjelent a képernyőn és bejelentette, hogy egy újonnan kifejlesztett technológiának hála, valamennyi TV-néző villámgyorsan átválthatja az adást színesre. Ehhez csupán annyit kell tenniük– tanácsolta a technikus -, hogy húzzanak egy nylon harisnyát a képernyőre. Ezt be is mutatta, egy a stúdióban elhelyezett készüléken. Persze a fekete-fehér tévén nem látszott, hogy ő valóban színes TV-t néz-e... A bejelentés hatására állítólag Svédország hétmillió lakosából több százezren kipróbálták a dolgot. A történet fricskája, hogy a színes műsoradás végül nyolc évvel később, éppen április 1-jén indult el a skandináv országban.

San Seriffe, az üdülőparadicsom

1977. április 1.-jén a brit The Guardian egy hétoldalas melléklettel rukkolt elő, amelyben az Indiai óceánban fekvő San Serriffe köztársaság megalakulásának 10. évfordulója előtt tisztelgett. A cikksorozat szenvedélyes hangvételben írt a több pontosvessző-alakú földrészből álló szigetcsoport szépségeiről, és a sokak előtt ismeretlen őslakók kultúrájáról. A két legnagyobb sziget neve Nagybetű és Kisbetű volt, a fővárost és az államelnököt pedig különböző betűtípusokkal illették. A megjelenés után csak úgy égtek a telefonvonalak a The Guardian szerkesztőségében, olvasók tömegei szerettek volna többet megtudni a nyári utazások szempontjából is ideális célpontnak tűnő paradicsomi szigetekről.

Amway ügynök lista


2005. április 1-jei tréfának szánták a Népszabadság ügynöklistás írását, mely szerint "az ügynökkérdésből politikai tőkét kovácsoló Political Capital" azt tervezi, hogy újabb listákat hoz nyilvánosságra. "Ezúttal a szocializmus évtizedeiben rendkívül hatékony és széles néptömegek életét megkeserítő Amway-ügynökök kerülnének sorra, utána a biztosítási ügynökök következnének, a végén pedig nyilvánosságra hoznák az egyik legkártékonyabb fajta, a porszívóügynökök listáját is" - írja a lap. A Political Capital állítólag a teljes lista közzététele előtt részleteket közölt a honlapján egy bizonyos Lóman Vilmos kettős ügynökről, aki azon túl, hogy jelentéseket írt, alapot szolgáltatott a Miller fedőnéven jelentő Molnár Artúrnak, aki rendkívül pontos és megbízható jelentést készített életéről és tevékenységéről is.

Csurka megpihenne

"Több évtizedes közéleti tevékenységem után, 72. életévemben most úgy döntöttem: búcsút intek a politikának, és hátralevő esztendőimben már csak írni fogok. Belátom: a nemzeti radikalizmust vakvágányra vezettem. A MIÉP csak politikai gőzlevezetőként működött; az össztársadalmi folyamatokra egyáltalán nem volt hatással, legfeljebb a filoszemita, balliberális oldalnak adtam táptalajt – áll abban a levélben, amelyet Csurka István MIÉP-es e-mailcíméről küldtek szét péntek hajnalban gyakorlatilag minden újság szerkesztőségébe és a hírügynökségekbe. A magyarsághoz intézett „nyílt levél” szerint Csurka most már elég pénzt gyűjtött össze ahhoz, hogy nyugdíjas éveiben biztonságban, boldogan éljen. A jobboldali pártelnök arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy 72 éves korában megnősül és hamarosan feleségül veszi Papolczyné Balla Gizellát, „a MIÉP sokak által alaptalanul támadott - hiszen sikeres – kampányfőnökét”.

A naptárra nézve valószínűleg megerősítés nélkül is sokan sejtették az e-mail ál-levél mivoltát, a párt szóvivője mindenesetre kijelentette: hamisítvány, áprilisi tréfa volt csupán, 2005. április 1.-jén

Forrófejjel fúrja a jeget


1995 április 1.-jén az amerikai Discover Magazin arról számolt be, hogy a neves biológus, Dr. Aprile Pazzo új állatfajt fedezett fel az Antarktiszon. Az állat fején csontos kiszögellések vannak, amelyeket számos véredény táplál, így rendkívül magas hőmérsékletre képesek felmelegedni. E különleges szerv révén az állat nagy sebességgel olvasztja maga körül a jeget, így sikeresen vadászik pingvinekre. Nem sokkal később Dr. Pazzo azt is felvetette, hogy a forrófejű jégfúró lehet a felelős Philippe Poisson legendás Déli-sark felfedező 1837-es rejtélyes eltűnéséért is. A Discover soha annyi e-mailt nem kapott még cikkel kapcsolatban, mint a mostani a felfedezésnél.

Csökken a Föld gravitációja

1976. április 1-jén a BBC Radio 2 adóján a brit csillagász, Patrick Moore bejelentette, hogy este 9 óra 47 perckor a hallgatók különleges élménynek lehetnek részesei. A Plutó ekkor a Jupiter mögött halad át, amelynek következtében megváltozik a bolygók tömegvonzása, és átmenetileg csökken a földi gravitáció. Moore azt ígérte a hallgatóknak, ha az együttállás pontos pillanatában ugranak egyet, szenzációs lebegő érzésben lehet részük. 9 óra 47 perctől égtek a rádióadó telefonvonalai, és több ezer hallgató számolt be lebegő élményéről, volt olyan, aki azt állította, hogy barátaival fotelestől lebegtek szobájukban.

A Pi mostantól 3,0 lesz...

1998. áprilisi számában a New Mexicans for Science and Reason lap hírlevele arról számolt be, hogy az alabamai törvényhozás a pi értékét a 3,14159-ről a „bibliai” hagyományoknak megfelelő 3,0-ra módosította. A cikk hamar felkerült az internetre is, bejárta az egész világot, és hamarosan tiltakozók ezrei kezdték el e-mailben és telefonon bombázni az alabamai törvényhozást. Az eredeti cikk a törvényhozás azon törekvéseinek kívánt görbe tükröt állítani, amelyek az evolúcióval kapcsolatos tananyagok bibliai szellemű újraírását szorgalmazták.

Internet - takarítás miatt zárva

1997-ben egy e-mail járta be a világhálót, mely szerint március 31-e éjféltől április 2-a nulla óráig (azaz április 1-jén)nagytakarítás miatt bezár az internet. A levél szerint a nagytakarításban kisöprik a hálózatban sodródó „roncsokat, törmelékeket”, mint például a halott e-mail címeket, inaktív ftp, www oldalakat. A nagytakarítást öt nagyteljesítményű, többnyelvű japán robot végzi. A levél tulajdonképpen egy régi, telefonvonal-takarításos tréfa modernizálása volt. Néhány évtizede egy amerikai telefontársaság kérte arra ügyfeleit, hogy április elsején helyezzenek műanyagzacskót készülékeikre, mivel a vonaltisztogatás miatt nagymennyiségű por távozhat a kagylón keresztül.

Fütyül a sárga répa...

2002 áprilisában a Tesco a The Sun című lapban fizetett hirdetésben tette közzé, hogy mostantól üzleteiben genetikailag módosított fütyülő sárgarépa is kapható. A reklám szerint a sárgarépa oldalán fokozatosan vékonyodó lyukak találhatók. E légbuborékoknak köszönhetően a megfőzött répa sípoló hangot ad ki.

A te történeted!

Írd le kommentben, ha tudsz egy jó április1-i tréfát! Várjuk szeretettel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trefagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr45995418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása